Підписатися на RSS

Підсумки декади історії та географії

З 27 січня по 7 лютого в нашій школі проходила декада історії та географії. Цікавими та насиченими були для нас ці 2 тижні. Декада розпочалася із виступу 10 класу на лінійці школи, на якій всі присутні були ознайомлені із програмою проведення декади. Кожного дня поновлювалася інформація на стендах у фоє школи на 2 поверсі.

Вчителька історії і географії разом із учнями 6 класу провели відкритий урок "Релігія стародавніх греків". Проблемним питанням цього уроку було "Чи було схожим життя олімпійських богів на життя греків?". Діти були ознайомлені з особливостями релігій стародавніх греків, пантеоном богів. Учні розказали зміст основних міфів. а також підготували цікаву сценку "Суд Паріса", в якій виступили у ролі богів: Вітченко В. - Зевс, Бахмацька Г. - Гера, Корнієнко О. - Афіна, Пилипенко А. - Афродіта, а Кандін С. - Паріс.

Згадали і про героїчне минуле свого народу учні 10 класу, які виступили на лінійці, присвяченій пам'яті героям Крут. А також було проведено захід "Бій під Крутами".

Кіножурнал "Таланти твої, Україно" підготувала та провела вчителька історії і географії Савич Г.І.разом з учнями 11 класу. Урок був присвячений справжнім митцям, патріотам України, які в часи СРСР, самого розквіту радянської епохи, творили українську культуру. Великими митцями, що не відреклися від своєї рідної мови, пісні були І.Миколайчук, Н.Яремчук, В.Івасюк. Учні переглянули відео про творчий шлях І.Миколайчука, презентацію про Назарія Яремчука, презентацію до віршу "Сад божественних пісень" В. Івасюка, прослухали пісню "Я піду в далекі гори", яка є перлиною серед пісень Івасюка. Учні продекламували вірші Л.Костенко.

Велику активність серед старшокласників викликала історична ділова гра "Шляхи України до Незалежності". Гра була проведена з номінаціями "Найрозумніша команда", "Найрозумніший капітан", Найрозумніший гравець".

Кiлькiсть переглядiв: 231

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.